Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g huile d'olive
- 170 - 200 g de légumes à poêler (oignons, échalotes, poireaux par ex.), en morceaux (2 cm)
- 700 - 800 g de légumes variés (poireaux, carottes, citrouille, patates douces...), en morceaux
- 750 - 850 g d'eau
-
1
c. à café de fond de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Soupe de brocolis
15min
Légumes vapeur, vinaigrette à la grenade
45 min
Cuisson du riz basmati
35min
Sauce béchamel
15min
Cuisson du riz basmati
35min
Purée de pommes de terre
45 min
Gratin de chou-fleur
55min
Velouté de légumes
45 min
Soupe onctueuse végétarienne
45 min
Soupe de légumes, orge et viande des Grisons
1 Std. 15 Min
Soupe de lentilles corail aux légumes
35min
Purée de pommes de terre classique
50min