![Reineta al vapor con salsa de limón y almendras Reineta al vapor con salsa de limón y almendras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f169688e7bb7f38327470122aacecf0/Derivates/6888b63ed6394e22ba9668a30a6ce61af974a724.jpg)
Wersje kompatybilne
Reineta al vapor con salsa de limón y almendras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 10 g de aceite de oliva
- 6 - 8 hojas de albahaca fresca
- 2 ramitas de perejil fresco, solo las hojas
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 4 - 6 filetes de pescado blanco de 120 - 250 g c/u (PJ: Reineta)
Salsa y cocción
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ramita de perejil fresco, solo las hojas
- 150 g de cebolla cortada en cuatro
- 50 g de vino blanco
- 80 g de almendras laminadas tostadas
- 200 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de maicena
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sofrito chileno
20p
Pastel de papas con pino de berenjenas
1 Std. 20 Min
Manjarate
3 Std. 40 Min
Risotto cremoso de champiñones y camarón.
1h
Pastelera de choclo
1h
Pebre
20p
Pan amasado
55 min
Porotos granados con mazamorra
1 Std. 15 Min
Crema de zapallito italiano
50 Min
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 Min
Sopaipillas chilenas
45min