Urządzenia i Akcesoria
Hornazo
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 pieces
Składniki
Dough
-
water100 g
-
white wine80 g
-
lard60 g
-
olive oil25 g
-
fresh yeast crumbled25 g
-
sugar1 pinch
-
flour500 g
-
eggs (53-63 g each)2
-
salt10 g
Marinated meat
-
pork loin sliced (approx. 2 cm thick, 5 cm x 5 cm)600 g
-
water250 g
-
salt1 tsp
-
sweet paprika powder1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Eggs
-
eggs (53-63 g each) cold4
-
water to fill to 1 l mark
Assembly
-
chorizo Iberico, cut in slices (0.5 cm)150 - 200 g
-
Iberian ham thinly sliced100 g
-
egg yolk beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
261.7 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1118.2 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Easy Easter
14 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 godz. 30 min
Thai Volcano Spare Ribs
2 godz.
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Steamed Chicken)
45 min
Soy Braised Whole Chicken
Brak ocen
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
35 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Sambal Petai Fried Mee
20 min
Singapore Laksa
55 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Ginger Coriander Steamed Fish
Brak ocen
Daging Merah
35 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min