Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g water
- 80 g white wine
- 60 g lard
- 25 g olive oil
- 25 g fresh yeast, crumbled
- 1 pinch sugar
- 500 g flour
- 2 eggs (53-63 g each)
- 10 g salt
Marinated meat
- 600 g pork loin, sliced (approx. 2 cm thick, 5 cm x 5 cm)
- 250 g water
- 1 tsp salt
- 1 tsp sweet paprika powder
- ½ tsp ground black pepper
Eggs
- 4 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Assembly
- 150 - 200 g chorizo Iberico, cut in slices (0.5 cm)
- 100 g Iberian ham, thinly sliced
- 1 egg yolk, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1118.2 kJ / 267.3 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 261.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grilled Steaks with Red Pepper Sauce
25min
Honey and herb pork loin
4h 10min
Slow-cooked BBQ Pork Ribs
4h 25min
Loaded Potato Waffle
50min
Slow Cooked Chicken Stew in Bread Boules
3h 50min
Beef Stroganoff
1h
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Lamb loin with pink peppercorn sauce
45 min
Chinese Pork with Vegetables
1 Std. 20 Min
Honey BBQ Chicken
1h 25min
Honey Sesame Chicken (Hestan Cue™) Metric
1h
Venison and Potato Goulash
50min