
Wersje kompatybilne
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 150 g onions cut in quarters
- 100 g green peppers cut in pieces (4 cm)
- 100 g red peppers cut in pieces (4 cm)
- 70 g extra virgin olive oil
- 900 g pork ribs, seasoned with paprika cut in 5 cm pieces (see tip)
- 1 tsp sweet paprika
- 1000 g potatoes peeled and cut in pieces (3 cm)
- 1 dried bay leaf
- ½ - 1 tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cumin
- 500 - 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 581 kcal / 242989 kJ
- Białko
- 25 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Węglowodany
- 31 g
- Błonnik
- 4 g