Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di semi di girasole, sciacquati
- 260 g di acqua
- 10 g di vino bianco (opcjonalnie)
- 100 g di funghi champignon freschi, a metà o in quarti
- 50 g di olio di oliva
- 60 g di scalogno, a metà
- ¼ - ½ cucchiaino di sale
- ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 10 g di salsa di soia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 445.8 kJ / 106.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 257.3 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40min
Salsa ai funghi e vino bianco
30min
Tagliatelle di kamut ai funghi (vegan)
1 Std. 40 Min
Polpettone ai funghi con crema di cipolle
1h
Burger vegetali
5 godz.
Crema di funghi
20min
Menù: Crema di ravanelli e quiche di foglie di ravanello (Bimby Friend)
1 Std. 15 Min
Vellutata di patate, uova e funghi (Bimby Friend)
40min
Salsa al prezzemolo
20min
Zuppa di funghi e patate
45min
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Ragù di funghi
1h 10min