Burger vegetali

Burger vegetali

4.9 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porzioni

Składniki

Buns
  • 280 g di latte intero
  • 40 g zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    150 g di lievito madre
  • 300 g di farina tipo 00
  • 200 g di farina manitoba
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di sale
  • 1250 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 1 tuorlo
  • 1 cucchiaio di latte
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo
Burger vegetali
  • 25 g di riso Originario
  • 25 g di orzo perlato
  • 530 g di acqua
  • 300 g di funghi champignon freschi interi o a metà
  • 20 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 30 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
  • 15 g di cipolla rossa a pezzi
  • 20 g di salsa di soia
  • 30 g di fecola di patate
  • 50 g di pangrattato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • maionese a piacere
  • ketchup a piacere
  • foglie di insalata a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 882.4 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 2061.3 kJ / 492.7 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 91.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...