Wonton de calabaza en caldo dashi

Wonton de calabaza en caldo dashi

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porciones

Składniki

Caldo de champiñones Dashi
  • 450 g de champiñones
  • 1400 g de agua
  • 30 g de kombu
Caldo de coco y canela tostado
  • 450 g de hongos shiitake frescos
  • 60 g de salsa de soya
  • 2 ½ ramas de canela tostada (ver tip)
  • 85 g de coco rallado y tostado
Relleno de wonton
  • 1240 g de agua
  • 496 g de calabaza japonesa pelada, sin semillas y en cubos (aprox. 3 cm)
  • 30 g de salsa de soya
  • 15 g de vinagre de arroz
  • 15 g de aceite de coco
  • 1 ½ cdita de jengibre en polvo (opcjonalnie) o al gusto
  • 15 g de miel de agave (opcjonalnie)
  • 20 hoja de pasta de wonton (redondas)
  • brotes para decorar
    flores comestibles, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 979.6 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1104.3 kJ / 263.9 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 36.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...