Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo de champiñones Dashi
- 450 g de champiñones
- 1400 g de agua
- 30 g de kombu
Caldo de coco y canela tostado
- 450 g de hongos shiitake frescos
- 60 g de salsa de soya
- 2 ½ ramas de canela, tostada (ver tip)
- 85 g de coco rallado y tostado
Relleno de wonton
- 1240 g de agua
- 496 g de calabaza japonesa, pelada, sin semillas y en cubos (aprox. 3 cm)
- 30 g de salsa de soya
- 15 g de vinagre de arroz
- 15 g de aceite de coco
- 1 ½ cdita de jengibre en polvo, o al gusto (opcjonalnie)
- 15 g de miel de agave (opcjonalnie)
- 20 hoja de pasta de wonton (redondas)
-
brotes, para decorar
lub flores comestibles, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen de curry rojo con pollo
35 Min
Ramen japonés
1h 40min
Pastel pink velvet
7 godz. 20 min
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Dientes de ajo picado
5 min
Kulfi
6 Std. 20 Min
Sushi California
1h
Tamales de frijol Veracruzanos
2h
Cocción de arroz jazmín (200 g) TM6
35 Min
Tamales guanajuatenses
2h 30 min
Masa básica para tamales
1h 30min
Mayonesa de ajo negro
10 min