![Wonton de calabaza en caldo dashi Wonton de calabaza en caldo dashi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c2256c1941d8402db5c89163247d6ac1/Derivates/826588597191b3ed266914316313c73507b03a09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo de champiñones Dashi
- 450 g de champiñones
- 1400 g de agua
- 30 g de kombu
Caldo de coco y canela tostado
- 450 g de hongos shiitake frescos
- 60 g de salsa de soya
- 2 ½ ramas de canela, tostada (ver tip)
- 85 g de coco rallado y tostado
Relleno de wonton
- 1240 g de agua
- 496 g de calabaza japonesa, pelada, sin semillas y en cubos (aprox. 3 cm)
- 30 g de salsa de soya
- 15 g de vinagre de arroz
- 15 g de aceite de coco
- 1 ½ cdita de jengibre en polvo, o al gusto (opcjonalnie)
- 15 g de miel de agave (opcjonalnie)
- 20 hoja de pasta de wonton (redondas)
-
brotes, para decorar
lub flores comestibles, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos de pescado empanizado sin gluten
35min
Falafel de chícharo
30 min
Marinada de Pollo Jerk Jamaicano
10 Std.
Sushi California
1 godz. 10 min
Pan vegetariano con gravy
1h 20min
Res con salsa de hongos en cocción lenta TM6
3 godz. 55 min
Pan liso y crujiente (Pao de Alho)
35min
Crepas de zanahoria con salsa de jitomate
1h
Banderillas de arroz
1h
Mole vegano
40min
Hamburguesa de quinoa roja
40min
Hamburguesa veganas
45min