![Crema de porotos negros Crema de porotos negros](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba4728b8e44e77e2bc94009542137b86/Derivates/8d25d840f0cf5343535581bb022da9ceb10f346f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hidratación de los porotos
- 300 g de porotos negros secos
- 1000 g de agua
Tocino crocante
- 4 láminas de tocino
Crema de porotos
- 250 g de cebolla cortada en cuatro
- 50 g de apio en trozos
- 60 g de zanahoria en trozos
- 1 diente de ajo sin la raíz
- 20 g de aceite de oliva
- 900 g de agua
- 40 g de concentrado de tomate
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 1 cucharadita de mostaza de Dijon (opcional)
- 10 g de jugo de limón recién exprimido (opcional)
- 125 g de crema de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 913 kJ / 218 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoto verde
40p
Pastafrola de membrillo con nueces
2 Std. 20 Min
Pasta de jengibre
35 Min
Sofrito chileno
20p
Pan amasado
55 min
Porotos granados con mazamorra
1 Std. 15 Min
Crema de zapallito italiano
50 Min
Queque de zanahoria y naranja
2 Std. 15 Min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 Min
Sopaipillas chilenas
45min