Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha
- 130 g manteiga
- 70 g água
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 30 g queijo gruyère
- 50 g manteiga
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de tomilho, fresco
- 200 g cebola cortada às rodelas
- 1 pitada de pimenta
- 10 g caramelo líquido
- 3 c. sopa de cerveja preta
- ½ c. chá de amido de milho
- 15 g mostarda à antiga
- 1 gema de ovo
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 godz. 20 min
Tulipas com gelado de praliné
9 Std.
Coroa de pães
9 godz. 30 min
Spring rolls com molho picante
25 min
Crepes com recheio de espargos
50 min
Peito de pato e gnocchi com molho de laranja e gorgonzola
1 godz. 20 min
Pão etíope (Injera)
48 Std. 25 Min
Rosbife de pimentos
2h
Vitela tonnata
50 min
Bucatini
1h
Bolinhas de mandioca com molho de limão e sementes de papoila
1h
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50 min