Wersje kompatybilne
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 350 g açúcar
- 100 g leite
- 3 gemas de ovo
- 400 g natas
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 50 g café solúvel
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2363.4 kJ / 564.9 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 51 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrio de bolacha
5 Std.
Quadrados marmoreados de morango
4 godz. 35 min
Bavaroise de framboesa
3u. 10min
Mousse de amêndoa
2 Std.
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2 Std. 15 Min
Trifle de banana
15 Min
Panacota de maracujá
5h 10min
Doce de leite condensado e café
10 Min
Pudim que não vai ao forno
6 Std.
Mousse fresca de limão
2 Std. 10 Min
Mousse de maçã
8 Std. 20 Min
Pudim de leite condensado e café
1 Std.