Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ demolhar
- 80 g caju
- Água q.b. p/ demolhar
Base
- 100 g miolo de noz
- 50 g amêndoa
- 15 g coco ralado
- 60 g figos secos cortados em pedaços
- 60 g tâmaras s/ caroço cortadas em pedaços
- 20 g óleo de coco
Cobertura
- 50 g mel
- 120 g leite de coco
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 45 g coco ralado
- 6 figos frescos cortados em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 Std. 20 Min
Bolachas de amêndoa e chocolate
40 min
Smoothie de nectarina e amora
5min
Bolo gelado
8 godz. 30 min
Sumo estimulante
5min
Barras de cereais com alperce
30 min
Queijo tipo mascarpone
16h
Pães de centeio
2 Std. 10 Min
Copinhos
1h 30min
Queijadinhas
40 min
Bolachas de leite condensado cozido
1h
Barras de cereais e maçã
40 min