Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate branco e licor
- 230 g chocolate branco partido em pedaços
- 100 g natas
- 20 g glucose
- 25 g manteiga
- 10 g licor (de laranja, rum, whisky, brandy ou outro a gosto)
Bombons
- 300 g chocolate branco partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 726 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Brigadeiros
1h 30 min
Massa de piza
1u.
Massa folhada rápida
2u.
Cobertura de chocolate com azeite
10min
Bombons de caramelo
2u.
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1u.
Ovos da Páscoa recheados
1u. 45min
Bombons recheados
1h 25min
Bolachas xadrez
1 Std. 5 Min
Massa folhada de chocolate
1h 40min
Bombons de creme de chocolate e avelã
2u.
Rendas de amêndoa e chocolate
45 min