Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 10 g azeite
- 250 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 c. chá de açúcar amarelo
- 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 800 g água
- 40 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 20 g vinho branco
- 1 c. chá de pimenta
- 1 c. chá de tomilho
- 1 dente de alho
- ½ limão, só o sumo
- 370 g alcachofras (aprox. 6 alcachofras), arranjadas, s/ as folhas duras
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- 200 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Piza fresca com pesto de pistácio
40 min
Piza com base de curgete
2 godz. 10 min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55 Min
Cornos de gazela
1 Std. 30 Min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1 Std. 10 Min
Empadinhas de tomate e manjericão
1h 20min
Falafel de milho
40 min
Ceviche de camarão com tomate
4h
Nachos sem glúten com guacamole
35 Min
Rocky road
8u.
Piza 4 estações
1 Std.
Húmus de cenoura
15 Min