Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 ossobucos de ternera (700-800 g) de 3 cm de grosor
- 30 g de aceite de oliva
- 120 g de cebolla en trozos de 3 cm
- 100 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
-
50
g de apio en trozos de 2 cm
lub 50 g de nabo en trozos de 2 cm - 2 dientes de ajo
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 15 granos de pimienta negra
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 1200 - 1400 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 1207 kJ / 288 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 3138 mg
Alternatywne przepisy
Cebolla dorada (100 g) en octavos
20 min
Cebolla dorada (80 g)
20 min
Ternera guisada con setas frescas (Cocción lenta)
2 Std. 20 Min
Chalota dorada (100 g)
15 min
Pollo guisado con ruibarbo y manzana
1 Std.
Concentrado de caldo de carne y verduras (Cocción lenta)
3h
Caldo de pollo rico en colágeno
12 Std. 10 Min
Cebolla dorada (100 g) en cuartos
10 min
Cebolla dorada (200-300 g)
20 min
Dados de solomillo de ternera dorados (al punto)
15 min
Verduras pochadas para guisos o sopas
25 min
Cebolla pochada (200 g)
15 min