Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 250 g açúcar amarelo
- 30 g manteiga s/ sal, fria e se possível numa só peça (60x40x10 mm aprox.)
- 180 g natas, min. 30% de gordura
- 1030 g água
- 1 c. chá de sumo de limão
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 c. sopa de vinagre
Bolo
- 80 g chocolate branco cortado em pedaços
- 100 g manteiga
- 120 g açúcar
- 2 ovos
- 150 g farinha tipo 55
- Flocos de sal marinho q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 736.7 kJ / 176.1 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 23.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake japonês
1 godz. 45 min
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10 dk
Tarteletes de chocolate e gengibre da Cristina Sobrinho
1h
Ganache de coco para macarons
3 godz. 15 min
Ovos de chocolate com panacota
5 Std. 30 Min
Molho de caramelo
1 godz. 30 min
Cheesecake de pêssego com flores comestíveis
4 Std. 25 Min
Galete de frango familiar
1h 55 min
Vulcão de chocolate a vapor
50 min
Brownies com chocolate branco
40min
Sal de vinho tinto
24h
Ovos-moles de 8 gemas
45min