Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 200 g açúcar
- 50 g coco ralado
- 380 g leite evaporado
- 200 g natas
Bolo
- 120 g açúcar
- 30 g coco ralado
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 4 ovos
- 50 g manteiga
- 70 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Chocolate em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2393 kJ / 572 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1u.
Mousse de chocolate com natas
4h
Gelado de natas e chocolate em camadas
8 godz. 30 min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2sa 40 dk
Crepes de maçã e canela
30min
Bolo brownie de chocolate e beterraba com manteiga de amendoim
1h 15min
Gelado bom
10 Std.
Bolo de chocolate e coco
40min
Donuts de massa choux com doce de leite
1h 30 min
Bolachas de chocolate negro recheadas com creme de chocolate branco
5h 50 min
Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise
2h 20 min
Bebida quente de avelã
15min