Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 200 g açúcar
- 50 g coco ralado
- 380 g leite evaporado
- 200 g natas
Bolo
- 120 g açúcar
- 30 g coco ralado
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 4 ovos
- 50 g manteiga
- 70 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Chocolate em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2393 kJ / 572 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15min
Bolo de pipocas
2u. 20min
Cassata de framboesa, natas e pêssego
7h
Ovos panados com molho cocktail
1h
Sachertorte
1h 50 min.
Semifrio de leite condensado e honeycomb
2 godz. 35 min
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45min
Bolo de mousse de chocolate
30min
Bolo de leite condensado e ananás
1h
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20min
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h