Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pistácios s/ casca
- 10 folhas de folhas de gelatina neutra cortada em pedaços
- 180 g açúcar
- 3 limões (casca, só a parte amarela, e sumo)
- 200 g Bolacha Maria
- 100 g manteiga
- 100 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 400 g natas com 35% de gordura, bem frias
- 400 g queijo-creme
- Mel q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3301.1 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 311.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake japonês
1h 45min
Cheesecake de laranja
9h
Calda de laranja e cravinho
35min
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Piza com rebordo recheado
2 Std. 30 Min
Tarteletes de queijo-creme
30 Min
Panacota com pêssego
3 godz. 15 min
Tabule de cevada cor-de-rosa e pistácio
40 Min
Panacota de romã
12 Std.
Tarte de framboesa
1 Std. 10 Min
Quiche de beterraba
1 Std. 30 Min
Mousse de lima com ananás
2 Std. 15 Min