Empadas de frango

Empadas de frango

4.2 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
24 unidades

Składniki

Massa
  • farinha tipo 65
    500 g
  • manteiga
    240 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • natas
    70 g
Recheio
  • coentros
    50 g
  • dentes de alho
    2
  • cebola
    120 g
  • cenoura
    130 g
  • azeite
    30 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • tomilho
    1 c. chá de
  • açúcar amarelo
    1 c. chá de
  • coxas de frango
    500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • Pimenta q.b.
  • leite
    500 g
  • manteiga
    40 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    35 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • gema de ovo p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 238.8 kcal / 999.1 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 231.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...