Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 500 g farinha tipo 65
- 240 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 70 g natas
Recheio
- 50 g coentros
- 2 dentes de alho
- 120 g cebola
- 130 g cenoura
- 30 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de tomilho
- 1 c. chá de açúcar amarelo
- 500 g coxas de frango
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 500 g leite
- 40 g manteiga
- 35 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 999.1 kJ / 238.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 231.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilha de batata, bacon e queijo
50 menit
Pão rápido
1j
Pão com recheio de maçã e noz
1h 50min
Rösti bearnês - TM6
40 min
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2j
Pastéis de batata
2j
Trança com recheio de salsicha fresca de porco
40 min
Sopa picante de noodles Ramen (Tantanmen)
45 Min
Waffles de parmesão com presunto e pesto rosso
35 Min
Empadão enrolado
1j 30 menit
Empadas de legumes com queijo
1j
Pudim de leite
55 Min