Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 350 g di pere Williams con la buccia, senza semi e a pezzi (3 cm)
- 200 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaio di lievito di birra disidratato - 300 g di farina di forza (manitoba)
- 200 g di farina di segale
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 150 - 200 g di Gorgonzola a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato di verdure
1hod. 35min
Focaccia con la crescenza
1h 45min
Torta frangipane
1h 25 min
Plumcake salato di primavera
1h
Torta di pane salata
55 min
Pizza mele e brie
1h 50 min
Torta di ricotta
50 min
Fanzelto di patate
35 min
Finanzieri alle olive taggiasche (per 2 persone)
40 min
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Torta di rose salata
4h 15min
Quiche pere e gorgonzola
1h