Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 350 g di pere Williams con la buccia, senza semi e a pezzi (3 cm)
- 200 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaio di lievito di birra disidratato - 300 g di farina di forza (manitoba)
- 200 g di farina di segale
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 150 - 200 g di Gorgonzola a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel di verdure
2h
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Focaccia con la crescenza
1h 45min
Timballini di sedano con cipolle fondenti
50min
Plumcake salato con formaggio di capra e noci
55min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Filone saporito
5h 20 min.
Torta pesche, cannella e menta
1h
Smacafam
55min
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50min
Focaccia a sorpresa
2h
Focaccia di patate
2 godz. 50 min