Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 1 cebola cortada em oitavos
- 400 g escalopes de peru cortados em tiras (3x1 cm aprox.)
- 250 g cogumelos Paris cortados pela metade ou em quartos
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 150 g água
-
½
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub ½ cubo de caldo de galinha - 200 g natas
- 15 g amido de milho
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 2 c. chá de mostarda
-
500
g massa tipo "spätzle" (ver dica)
lub 500 g massa curta, seca - ½ ramo de cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2521 kJ / 600 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 773 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Penne com frango e béchamel carilado
45min
Peru com molho de cogumelos
40min
Esparguete à carbonara
30min
Penne de atum com manjericão
35min
Empadão de peru
1u. 55min
Bolonhesa
1h 10min
Frango de cebolada à angolana
30min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1h
Gratinado de bolonhesa
1h
Bolonhesa de carne
50min
Guisado cremoso de peru com bacon e alho-francês
35min