Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 1 cebola cortada em oitavos
- 400 g escalopes de peru cortados em tiras (3x1 cm aprox.)
- 250 g cogumelos Paris cortados pela metade ou em quartos
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 150 g água
-
½
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub ½ cubo de caldo de galinha - 200 g natas
- 15 g amido de milho
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 2 c. chá de mostarda
-
500
g massa tipo "spätzle" (ver dica)
lub 500 g massa curta, seca - ½ ramo de cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2521 kJ / 600 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 773 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango de cebolada à angolana
30 min
Peru com molho de cogumelos
40 min
Penne com frango e béchamel carilado
45 Min
Surpresas de peru
45 Min
Guisado cremoso de peru com bacon e alho-francês
35 Min
Gratinado de bolonhesa
1j
Esparguete à carbonara
30 min
Bolonhesa
1h 10 min
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
50 menit
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1j
Macarrão com frango e molho de queijo
1j 25 menit
Bifinhos de vaca com cogumelos, bacon e castanhas
45 Min