Bacalhau com crosta de broa e morcela, esmagada de batata-doce e grelos e chutney de marmelo da Cátia Domingues

Bacalhau com crosta de broa e morcela, esmagada de batata-doce e grelos e chutney de marmelo da Cátia Domingues

4.9 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
4 doses

Składniki

Marinada
  • lombos de bacalhau demolhado (1200 g aprox.)
    4
  • leite
    500 g
  • tomilho
    1 pé de
  • cravinhos
    2
  • noz-moscada
    1 pitada de
Chutney
  • azeite
    20 g
  • chalota cortada em metades longitudinalmente
    250 g
  • marmelo s/casca e s/caroços, cortado em pedaços
    400 g
  • vinagre de sidra
    150 g
  • água
    100 g
  • mel
    100 g
  • sultanas douradas
    120 g
  • sementes de mostarda
    10 g
  • gengibre fresco ralado
    1 c. chá de
  • cravinho
    1
  • sal
    1 c. chá de
  • canela em pó
    1 c. chá de
Bacalhau e esmagada
  • azeite
    20 g
  • cebola cortada em fatias
    300 g
  • azeite p/ regar
    1 fio de
  • broa de milho
    150 g
  • morcela s/pele cortada em pedaços ( ½ morcela aprox.)
    100 g
  • água
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • batata-doce cortada em pedaços pequenos
    700 g
  • grelos só as folhas
    300 g
  • azeite p/ temperar
    1 fio de
  • sal p/ temperar
    1 pitada de
  • manteiga
    50 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 4 doses

Kalorie 4578 kcal / 19154.3 kJ
Białko 266.2 g
Tłuszcz 149.7 g
Węglowodany 566.6 g
Błonnik 59.9 g
Tłuszcz nasycony 57 g
Sód 9524.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...