Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g leite
- 130 g azeite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco - 3 ovos
- 50 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 500 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1852.9 kJ / 442.8 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 179.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão alemão
2h
Queques de queijo feta e tomate cereja
40min
Xarope estimulante de açafrão e mel
1h
Tostas de requeijão
Brak ocen
Batatas recheadas
1h 30min
Crepes de salmão
1h
Queques de laranja sem glúten
Brak ocen
Pão brioche sem glúten
2 Std. 50 Min
Bolo de amendoim
35 Min
Salada de grão e bacalhau
1h
Bola de azeite
2h 35 min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30 min