Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g de jarret de bœuf, avec os (voir "Conseil(s)")
lub 300 - 400 g de viande de bœuf, sans os - 30 g d'huile végétale
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de carotte, coupée en rondelles (1 cm)
- 50 g de céleri-rave, coupé en morceaux (2 cm)
- 2 gousses d'ail, non pelées
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- 10 grains de poivre noir
- 5 grains de poivre de la Jamaïque
- 1 - 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1200 - 1400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1046 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Baguette tradition
15h 25min
Haut de cuisse de poulet épicé et carottes
4 Std. 50 Min
Assaisonnement BBQ
10 min
Pâte à pizza
1h
Cheeseburgers végans
10 Std.
Tagliolini aux truffes
Brak ocen
Chapon rôti aux, châtaignes, carottes, pommes de terre et blettes
10 Std.
Infusion aux zestes d'agrumes
25 min
Yaourts maison
11h 30min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30min