Bouillon de bœuf

Bouillon de bœuf

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 bocaux

Składniki

  • de jarret de bœuf, avec os (voir "Conseil(s)")
    700 g
    300 - 400 g de viande de bœuf, sans os
  • d'huile végétale
    30 g
  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • de carotte coupée en rondelles (1 cm)
    100 g
  • de céleri-rave coupé en morceaux (2 cm)
    50 g
  • gousses d'ail non pelées
    2
  • de sel
    1 - 1 ½ c. à café
  • grains de poivre noir
    10
  • grains de poivre de la Jamaïque
    5
  • feuilles de laurier déshydratées
    1 - 2
  • d'eau
    1200 - 1400 g

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 96 kcal / 402 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 1046 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...