Bouillon de bœuf

Bouillon de bœuf

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 bocaux

Składniki

  • 700 g de jarret de bœuf, avec os (voir "Conseil(s)")
    300 - 400 g de viande de bœuf, sans os
  • 30 g d'huile végétale
  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 100 g de carotte coupée en rondelles (1 cm)
  • 50 g de céleri-rave coupé en morceaux (2 cm)
  • 2 gousses d'ail non pelées
  • 1 - 1 ½ c. à café de sel
  • 10 grains de poivre noir
  • 5 grains de poivre de la Jamaïque
  • 1 - 2 feuilles de laurier déshydratées
  • 1200 - 1400 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 1046 mg
Białko 8 g
Kalorie 402 kJ / 96 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...