
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g de jarret de bœuf, avec os (voir "Conseil(s)")
lub 300 - 400 g de viande de bœuf sans os - 30 g d'huile végétale
- 120 g d'oignons coupés en deux
- 100 g de carotte coupée en rondelles (1 cm)
- 50 g de céleri-rave coupé en morceaux (2 cm)
- 2 gousses d'ail non pelées
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- 10 grains de poivre noir
- 5 grains de poivre de la Jamaïque
- 1 - 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1200 - 1400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 96 kcal / 402 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 1046 mg