Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de noix de cajou
- 120 g d'huile d'olive
- 250 g de piments de Padron, coupés en deux dans la longueur et épépinés
- 1 c. à soupe de levure nutritionnelle
- ½ c. à café d'oignon en poudre
- 1 pincée de sel
- 10 - 15 g de jus de citron
- 25 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- Wartości odżywcze
- na 15 g
- Kalorie
- 254.6 kJ / 60.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sirop citronnelle/gingembre
1h
Sauce caramel au café
45 min
Mayonnaise au curry
10min
Granité basilic
Brak ocen
Marinade épicée pour le poisson
10min
Sandwich crème d'artichaut et œuf dur
25min
Tartelettes à la crème
55min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Ailes de poulet, sauce aux cacahuètes et riz basmati
50min
Compote pomme-vanille et biscuits moelleux coco
1h
Sauce aux champignons
30 min
Mouhalabieh (crèmes à la fleur d’oranger)
2h 20min