
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
mąki pszennej40 g
-
cukru40 g
-
cukru wanilinowego1 łyżeczka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki30 g
Bułki drożdżowe
-
mleka w temp. pokojowej150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu580 g
-
cukru110 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
jajka plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania bułeczek2
-
żółtka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
aromatu cytrynowego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
407.9 kcal /
170.7 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
66.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
132.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska