Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 120 g manteiga
- 300 g farinha
- ½ c. chá de mostarda em pó
- 70 g água
Recheio
- 100 g cebola
- 2 pés de hortelã, só as folhas
- 30 g azeite
- 200 g ervilhas descongeladas
- 100 g fiambre em cubos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 250 g queijo ricota
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2145.3 kJ / 512.7 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 621.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa cremosa de alho-francês e Koftas de frango
2h
Pão pizza
2h 30min
Pickles de cebola -TM6
45min
Kebabs de borrego
3 Std.
Rolos de lasanha com espinafres
1h
Quiche de cebola
1 Std. 10 Min
Pão delícia
1h 50 min.
Pastéis de batata
2h
Soufflé rápido de queijo
45min
Frango Tikka Masala com massa
45min
Pastéis de massa tenra de borrego
2h
Tarte de abóbora de Halloween
2h