Urządzenia i Akcesoria
Pavlova
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 6 godz.
10 portions
Składniki
-
white sugar320 g
-
egg whites (approx. 250 g), room temperature8
-
cream of tartar1 pinch
-
white vinegar1 tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
salt2 pinches
-
cornflour3 tsp
-
whipped cream to serve
-
fresh mixed berries to serve500 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
65.5 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
711.6 kJ /
170.1 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Lemon cake
2 godz.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Profiteroles
2 godz.
Béchamel sauce
20 min
Buttercream icing
10 min
Chocolate ganache
20 min
Chocolate custard mille feuille
8 godz. 15 min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min
Meringues
5 godz.