![Crêpe Belle-Hélène Crêpe Belle-Hélène](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3917e77e-2bcf-41e8-8b99-ee4e1160cb3a/Derivates/01980530-a8e6-4991-b547-08065ce0a3b3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre en poudre
- 400 g d'eau
- 6 poires, coupées en deux
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 50 g de lait
- 60 g d'amandes effilées
- 6 crêpes maison, réchauffées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2002.8 kJ / 479.2 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 193 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancakes moelleux
25 dk
Mousse chocolat-tonka
4ч. 20 мин.
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min
Chantilly au chocolat
2sa 10 dk
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min
Crêpes sucrées ou salées
40 分钟
Purée de pomme de terre et merguez
55 Min
Beignets à la crème pâtissière
4小时 30 分钟
Sauce béchamel Mode Sauce
15 分钟
Crème fouettée au basilic
2sa 10 dk
Crêpes fourrées choco-noisette
1 godz. 55 min
Crêpe à la compote d'ananas au rhum
45 分钟