Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre en poudre
- 400 g d'eau
- 6 poires, coupées en deux
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 50 g de lait
- 60 g d'amandes effilées
- 6 crêpes maison, réchauffées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2002.8 kJ / 479.2 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 193 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes fourrées choco-noisette
1j 55 menit
Purée de pomme de terre et merguez
55min
Crêpes sucrées ou salées
40min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Crêpe à la compote d'ananas au rhum
45min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Beignets à la crème pâtissière
4h 30 min
Chantilly au chocolat
2h 10min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Crêpes épaisses à la bière
55min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min