Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 gramů vody
- 8 vajec
- 750 gramů brambor, na kousky (3 cm)
- 6 špetek soli, plus extra na dochucení
- 50 gramů másla
- 50 gramů hladké mouky
- 250 gramů smetany
-
400
gramů zeleninového vývaru
lub 400 gramů vody - 2 špetky pepře, mletého, plus extra na dochucení
- 2 špetky muškátového oříšku, nastrouhaného
- 5 čajových lžiček dijonské hořčice
- 3 čajové lžičky hrubozrnné hořčice
- pepř, mletý na dochucení
- 1 balíček řeřichy seté, nastříhané
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2252 kJ / 536 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borůvkový jogurt
13h
Fazolový guláš s klobásou
11h 25min
Fazole po bretaňsku
35 min
Kari z mletého vepřového masa a brambor
50 Min
Opilý čokoládový mousse
1h 30min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1h 20min
Salát ze sladké kukuřice, pórku a jablek
30 min
Klobása s kari rajčatovou salsou (Currywurst)
15min
Teplý bramborový salát se slaninou
1 Std. 15 Min
Chléb s černým pivem bez kynutí
Brak ocen
Polévka z kopřiv
40 min
Hanácký salát
5 min