Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korpus
- 180 gramů vlašských ořechů
- 6 bílků
- 120 gramů cukru moučky
- 20 gramů másla, pokojové teploty
- 60 gramů hrubé mouky
- 10 gramů kakaa
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
Zdobení
- 500 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku, vychlazené
- 100 gramů cukru moučky
- Wartości odżywcze
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1232 kJ / 294 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandlové sušenky
35 Min
Citrónovo-makový koláč (bezlepkový)
1h 15 min
Velikonoční mandlová vajíčka
2h
Mini flan cake v páře
2u. 40min
Dort s vaječným likérem
13 Std. 15 Min
Ořechovo-datlové hrudky
45min
Džem z pomerančů
25 min
Tvarohová buchta
12óra 45p
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55min
Mřížkový jablečný koláč
1h 25min
Bublanina s třešněmi
1h
Bublanina s meruňkami
1h