Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 gramů dýně, Hokkaidó, na kousky 5x5 cm, neoloupané
- 150 gramů vody
- 500 gramů želírovacího cukru 2:1
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 - 2 špičky nože mletého hřebíčku
- ¼ čajové lžičky mletého zázvoru
- 20 gramů rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 zavařovací sklenice
- Kalorie
- 1286 kJ / 307 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 290 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1h 15min
Čerstvý sýr
10 Min
Opilý čokoládový mousse
1 Std. 30 Min
Ostružinové želé
1 Std.
Sůl s medvědím česnekem
27h 25min
Džem z rebarbory a jahod
30 Min
Cukr jablko-skořice
5 Min
Kakaovo-cizrnová pomazánka s arašídovým máslem
2 Std. 10 Min
Polévka z mladých kopřiv
25 Min
Třešňový džem
35 Min
Třešňovo-jablečný džem
1 Std.
Jahodový džem
1h 5min