Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gramů čerstvé petržele, jen lístky
- 2 vejce
- 250 gramů mléka
- 250 gramů vody
- 20 gramů řepkového oleje, plus navíc na smažení
- 250 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 min
Karlovarské knedlíky
50 min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Karamelizovaná cibule (200 gramů)
40 Min
Játrová rýže
35 min
Kapání do polévky
25min
Domácí nudle (zavářka)
30 Min
Masová dochucovací pasta
45 min
Krupicové noky
45 min
Kuřecí noky do polévky
1 Std. 20 Min
Houskové knedlíky
50 min
Cuketová polévka s chorizem
1 Std.