Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gramů čerstvé petržele, jen lístky
- 2 vejce
- 250 gramů mléka
- 250 gramů vody
- 20 gramů řepkového oleje, plus navíc na smažení
- 250 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 974.8 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bešamelová omáčka
15min
Bavorské knedlíčky do polévky
1h
Květákovo-sýrové placičky
35min
Krupicové noky
45 min
Toustový chléb se špenátovým pestem
1h 55min
Drůbeží vývar
1h
Kapání do polévky
25 min
Domácí rohlíky
2u. 35min
Bramboráky
45 min
Bramborové knedlíky se špenátem
1h 40 min
Játrová rýže
35min
Sýrové polštářky
2 godz.