Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g leite
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 160 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 50 g azeite
- 3 ovos
- 20 g canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1091.7 kJ / 260.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 183.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de frutos secos do Algarve
1 Std. 10 Min
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3 Std. 40 Min
Quadrados de maçã
1h
Queques de laranja
30min
Torta de limão com lemon curd
1h
Bom-bocado
1h 15min
Folar doce
2h
Bola de azeite
2 godz. 35 min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4 godz. 30 min
Papas de carôlo
30min
Cheesecake de laranja
9 Std.
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h