Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g farinha de centeio
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 340 g água
- 1 ½ - 2 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão rápido
1 Std.
Pão alemão
2h
Carcaças
1h 40min
CENOURA (pão de cenoura, smoothie de manteiga de amendoim e trufas de noz)
2h
Bolachas de aveia
20 Min
Pãezinhos macios de leite
1h 45min
Broa de centeio
3 Std.
Pão de forma integral
2h
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pãezinhos de leite
4h
Pão com sementes e aveia
5 Std. 30 Min