Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g apă
- 300 g ciuperci proaspete, întregi sau tăiate felii
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 24 mg
Alternatywne przepisy
Somon cu orez și sos de mărar
40 Min
Fasole verde cu roșii și pătrunjel
55min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 Min
Amestec de legume prăjite (stir-fried)
30 Min
Fasole verde rumenită ușor
25 Min
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20 min
Pâine din făină integrală, cremă și chifteluțe de pui
2h
Vinete sotate (200 g)
30 Min
Dovlecei sotați (200 g)
20 min
Rissotto cu ciuperci (fără alergeni)
1 Std. 20 Min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25 Min
Pâine de alac
1h 45min