Tarte tatin

Tarte tatin

4.1 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta Brisée
  • 200 g farina tipo 0
  • 100 g di burro
  • 70 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
Caramello
  • 150 g zucchero
  • 70 g di burro freddo
  • 1030 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 4 mele, qualsiasi tipo (tipo Renette o Golden)
  • 1 cucchiaio di aceto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 41 mg
Białko 2 g
Kalorie 1215 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...