Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse ai gamberi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di ricotta ben sgocciolata
- 1000 g di acqua
Focaccia ai cereali
- 1560 - 1570 g di acqua
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di zucchero
- 7 g di lievito di birra disidratato
- 200 g di farina manitoba
- 150 g di farina integrale
- 50 g di farina di quinoa
- 50 g di farina di avena
- 50 g di farina di segale
- 11 g di sale
- olio extravergine di oliva
- fiocchi di sale
Terminare la preparazione
- songino
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 896.9 kJ / 214.4 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 407.5 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini low carb di ricotta alla curcuma e salmone
35min
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2h
Involtini vegan estivi
45 Min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Costolette d’agnello con carciofi sottovuoto
9 Std. 30 Min
Torta alle nocciole con caramello salato e pere di Damiano Carrara
4 godz. 35 min
Pizza alla marinara
1 Std. 35 Min
Crakerstrelli
2h
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4 Std.
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3h 20min
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4 Std.
Focaccine con cipolle caramellate
3 godz. 40 min