![Salsa bechamel y derivadas (sin gluten) Salsa bechamel y derivadas (sin gluten)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8318944A-C6C3-4E49-BDFD-F18A8C86ED6A/Derivates/9EFB6F61-D19B-42C8-A31C-479A033E6A16.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa bechamel
- 500 g de leche entera
- 30 g de fécula de maíz certificada sin gluten
- 1 cucharada de mantequilla
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 458 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 515.7 mg
Alternatywne przepisy
Pan de brioche sin gluten
2 godz. 50 min
Crêpes sin gluten
45min
Bizcocho genovés (sin gluten)
1h 10min
Hojaldre rápido (sin gluten)
1h
Pizza "de la pizzería" sin gluten
2 godz. 50 min
Pan de molde sin gluten
14h
Pizza tropical sin gluten
1h
Roscón de Reyes sin gluten
2h 45min
Pizza de gorgonzola, jamón y patata (sin gluten)
2 godz. 50 min
Pan exprés sin gluten
1h
Croquetas con harina casera (sin gluten)
5u.
Croquetas con harina comercial (sin gluten)
5u.