Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 310 g di burro morbido + q.b. per imburrare
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 360 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 4 tuorli d'uovo
- 155 g di fecola di patate
- ½ bustina di lievito in polvere (circa 8 grammi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di carote
1h 10 min
Tiramisù
5h 40min
Torta di mele
1j
Torta allo yogurt
40 mnt
Torta margherita
50 mnt
Torta semplice al cioccolato
50 mnt
Torta margherita leggera
2h 30min
Mini torte Paradiso
30 mnt
Torta sabbiosa
50 mnt
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Biscotti di pasta frolla
1j 5 mnt