Pizza Margherita e basilico
TM5 TM31 TM6

Pizza Margherita e basilico

4.6 (176 ocen)

Składniki

Impasto

  • 220 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto in polvere
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g)
  • 400 g di farina +.q.b.
  • 30 g di olio extravergine di oliva +.q.b.
  • 1 cucchiaino di sale

Farcitura

  • 200 g di mozzarella a pezzi
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 10 - 15 foglie di basilico fresche, spezzettate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2544 kJ / 607 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
78 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy