Urządzenia i Akcesoria
Orange Chiffon Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 slices
Składniki
Sponge Cake
-
orange thin peelings of skin, juice and pulp1
-
medium eggs4
-
salt¼ tsp
-
sugar40 g
-
cornflourplain flour30 g
-
cornflour20 g
-
baking powder5 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
vegetable oilsunflower oil25 g
Orange Curd
-
medium egg1
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar40 g
Assembly
-
icing sugar (optional)1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
161 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
780 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Sponge Cake
1 godz.
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2 godz. 10 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping
1 godz. 10 min
Egg White Chocolate Cake
50 min
Bread Rolls with Condensed Milk
1 godz. 15 min
Cherry Crumble Cake
1 godz. 45 min
Marble Cake
2 godz. 10 min
Lemon cake
2 godz.
Stale Bread Lasagne
1 godz. 45 min
Pistachio Cupcakes
40 min
Mango Swiss Roll
40 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min