Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge Cake
- 1 orange, thin peelings of skin, juice and pulp
- 4 medium eggs
- ¼ tsp salt
- 40 g sugar
-
30
g plain flour
lub cornflour - 20 g cornflour
- 5 g baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
-
25
g sunflower oil
lub vegetable oil
Orange Curd
- 1 medium egg
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g sugar
Assembly
- 1 Tbsp icing sugar (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 780 kJ / 187 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Banana Bread
1h 50min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Gluten-free Coffee and Walnut Cake Traybake
1h
Mango Swiss Roll
40 Min
Yoghurt Cake
1h
Classic Banana Bread
1h 25min
Couscous Cake with Fruit
1h 50min
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Fruit Cake
4h 10min
Kasutera (Castella) Honey Cake
1h 45min
Madeira Cake
1h 30min