Orange Chiffon Cake
TM6 TM5 TM31

Orange Chiffon Cake

4.5 (40 ocen)

Składniki

Sponge Cake

  • 1 orange, thin peelings of skin, juice and pulp
  • 4 medium eggs
  • ¼ tsp salt
  • 40 g sugar
  • 30 g plain flour
    lub cornflour
  • 20 g cornflour
  • 5 g baking powder
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 25 g sunflower oil
    lub vegetable oil

Orange Curd

  • 1 medium egg
  • 50 g unsalted butter, diced
  • 40 g sugar

Assembly

  • 1 Tbsp icing sugar (optional)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
780 kJ / 187 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
0.6 g
Sód
161 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy