Urządzenia i Akcesoria
Orange Chiffon Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 slices
Składniki
Sponge Cake
-
orange thin peelings of skin, juice and pulp1
-
medium eggs4
-
salt¼ tsp
-
sugar40 g
-
cornflourplain flour30 g
-
cornflour20 g
-
baking powder5 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
vegetable oilsunflower oil25 g
Orange Curd
-
medium egg1
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar40 g
Assembly
-
icing sugar (optional)1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
161 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
780 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Strawberry, Peach and Kiwi Tart
7 Std.
Yoghurt Cake
1 Std.
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Cherry Crumble Cake
1 Std. 45 Min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Sweet Potato Bread Rolls
3 Std.
Chocolate, Hazelnut and Orange Buns
1 Std. 30 Min
Onde Onde Cupcakes
1 Std. 5 Min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13 Std. 10 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Orange Sponge Cake
1 Std.
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min