Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge Cake
- 1 orange, thin peelings of skin, juice and pulp
- 4 medium eggs
- ¼ tsp salt
- 40 g sugar
-
30
g plain flour
lub cornflour - 20 g cornflour
- 5 g baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
-
25
g sunflower oil
lub vegetable oil
Orange Curd
- 1 medium egg
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g sugar
Assembly
- 1 Tbsp icing sugar (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 780 kJ / 187 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 Std. 25 Min
Apple cake
1h
Lemon cake
2 godz.
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35min
Chocolate Babka
3h
Orange Caramel Choux Puffs
1h 20 min
Honey Butter Biscuits
35min
Classic Banana Bread
1h 25min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Cheesecake Brownies
1h 55min
Lemon Drizzle Cake
1h 30 min