Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato, previsto da prontuario - 250 g di farina di riso, prevista da prontuario
- 250 g di farina senza glutine per pizza o pasta
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati, tritati grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla (senza glutine)
2sa 45 dk
Pane veloce (senza glutine)
1h
Crêpes (senza glutine)
50 min.
Torta margherita (senza glutine)
50 min.
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Crostini multigusto (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2hod. 55min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2hod. 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min