Helado de vino con arándanos

Helado de vino con arándanos

4.2 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • 400 g de nata (35% de grasa) muy fría
  • 750 g de vino tinto Ribera del Duero
  • 230 g de azúcar
  • 8 tiras de piel de naranja
  • 2 rodajas de jengibre fresco
  • 1 palo de canela
  • 1 pellizco de sal
  • 200 g de leche
  • 100 g de arándanos frescos
  • 4 yemas de huevo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 169.8 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 1864 kJ / 437 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 44.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...