Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 750 g de vino tinto Ribera del Duero
- 230 g de azúcar
- 8 tiras de piel de naranja
- 2 rodajas de jengibre fresco
- 1 palo de canela
- 1 pellizco de sal
- 200 g de leche
- 100 g de arándanos frescos
- 4 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1864 kJ / 437 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 169.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rodaballo con ajoverde, puré de trompetas de la muerte y espuma de mar
1h
Helado de chocolate picante con sirope de whisky
14 Std. 20 Min
Volcanes de Teneguia con mojo verde
25 Std.
Cóctel Blue Margarita
5min
Cheesecake de albaricoques y frambuesas
5h 30 min
Terrina de cerdo especiada con frutos secos
72h
Helado de azafrán y pistacho (kulfi)
12h 30min
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7 godz. 40 min
Tiramisú de café latte con crocanti de pistachos
1 godz. 30 min
Manzanas rellenas de morcilla
40min
Semifrío de castañas con salsa de nueces
4 godz. 30 min
Mermelada y jalea de manzana
2hod. 15min