Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 75 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Zucker
- 2 TL Zimt
- 150 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 1 Ei, verquirlt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 696 kJ / 166 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussecken-Tarte
4 Std. 30 Min
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Mini-Mohn-Gugelhupfe
45 Min
Schoko-Wuppis
35 min
Apfel-Zimt-Ballen
1 Std.
Süßes Monkeybread
2h 30min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 Std. 20 Min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 Std.
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min