Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 75 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Zucker
- 2 TL Zimt
- 150 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 1 Ei, verquirlt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 696 kJ / 166 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1j 30 menit
Marzipankissen
2j
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min
Eierlikör-Snickerdoodles
1j
Mohnstriezel
2h 15 min
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1 Std. 40 Min
Nuss-Striezel
1j 30 menit
Latte-macchiato-Rolle
4 Std.
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Nussecken-Tarte
4j 30 menit
Lemon-Curd-Striezel
4 Std.
Streuselstuten
2 godz. 25 min