Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 140 g Mehl
- 70 g Butter, kalt, in Stücken
- 50 g Zucker
- 1 Msp. Zimt
Teig
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Mehl
- 120 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Schmand
- 20 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Äpfel, rotschalig, in dünnen Scheiben (ca. 2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1543 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßer Brötchen-Auflauf
1 Std. 10 Min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20min
Streuseltaler
1 Std. 40 Min
Herzhafte Käse-Sesam-Häschen
2h
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2h
Mini-Germknödel mit Mohnzucker und Vanillesauce
45min
Waffeltorte mit Beeren
40min
Apfel-Quitten-Pie
1h
Apfel-Birnen-Flammkuchen
1h 30min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1h 45min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Käse-Salami-Twister
1h 50 min.