Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Calda
- 400 g polpa de abacaxi descongelada
- 100 g açúcar
Bolo
- 3 ovos
- 250 g açúcar
- 480 g leite
- 200 g polpa de cupuaçu descongelada
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 420 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1988 kJ / 476 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h
Bolo de coco sem farinha
35min
Bolo de chocolate sem glúten
1h 10min
Bolo de ananás
2h
Pudim de caju
Brak ocen
Bolo de Natal
1h 20min
Bolo de chocolate e coco
40min
Cozer 400-500 g de cogumelos Paris
25min
Fatias paridas
1hod. 30min
Pavê de acerola
2h
Terrine de beterraba
8h 20 min
Bolo de chocolate
40min