Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g manteiga s/ sal em pedaços, mais q.b. p/ untar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g açúcar
- 150 g leite
- 3 ovos
- 500 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
Recheio
- 70 g bolacha Maria
- 75 g noz em metades
- 75 g avelã
- 40 g açúcar
- 75 g pepitas de chocolate
- 120 g leite
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 ovo
- 1 - 2 c. sopa de açúcar em pó p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1791.5 kJ / 428.2 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 77.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Douradinhos Bimby®
1óra
Tarte de fruta fresca - TM5
Brak ocen
Torrão de chocolate
2óra
Pão doce de canela
2h 40 min
Amêijoas à Bimby®
2óra 30p
Bolo mármore de frutos vermelhos
2óra
Folar doce
2óra
Bolachas animal print
1h 30 min
Pães de leite
1h 35min
Queijadas de Sintra
2h 40 min
Pão de cenoura
1h 40 min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45 min