Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g manteiga s/ sal em pedaços, mais q.b. p/ untar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g açúcar
- 150 g leite
- 3 ovos
- 500 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
Recheio
- 70 g bolacha Maria
- 75 g noz em metades
- 75 g avelã
- 40 g açúcar
- 75 g pepitas de chocolate
- 120 g leite
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 ovo
- 1 - 2 c. sopa de açúcar em pó p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1791.5 kJ / 428.2 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 77.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colchão de noiva
1 Std. 10 Min
Pão doce de pequeno-almoço
1 Std. 30 Min
Felisminas
45min
Quadrados de maçã
1h
Pão com chocolate
2 Std.
Folar doce
2 Std.
Queques de chouriço
30 Min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Bola doce mirandesa
1 Std. 50 Min
Tarte de maçã
50 Min
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3h 40min
Arroz de cenoura
30 Min