Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 155 g water
- 1 ½ tsp dried yeast, active
- 2 tsp sugar
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 30 g plain yoghurt, unsweetened
- ¾ tsp salt
- 315 g all-purpose flour, plus extra to dust
Filling
- 200 g baby spinach, fresh, destemmed
- 85 g onions, in pieces
- 45 g neutral oil, e.g. vegetable, canola, safflower
- 170 g feta cheese, in pieces
- ½ tsp red pepper flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 873 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Matzah
30min
Duchess casserole with vegetables
1 Std. 15 Min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Wholegrain hamburger buns
2 Std. 50 Min
Classic Flammkuchen
1 Std.
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Cheese and tomato bread
3h 5min
Mini Mushroom Galettes
1 Std. 55 Min
Artisan potato bread
2 Std. 5 Min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4h
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min