Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al caramello
- 250 g di zucchero
- 200 - 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
Latte al caramello
- 600 g di latte
- 1 bacca di anice stellato
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 2 pizzichi di fiocchi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 559 kJ / 134 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 125 mg
Alternatywne przepisy
Milkshake al cioccolato
10min
Latte al cioccolato
10min
Latte al cioccolato
10min
Dalgona coffee alla crema di whisky
15min
Infuso freddo al limone e ibisco
2 Std. 30 Min
Cioccolata calda
10min
Cioccolata calda
10min
Dolce di biscotto e crema al formaggio
35 min
Pop corn al caramello
1h
Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta
1h
Frappè cappuccino
10min
Cioccolata calda fondente con nocciole
15min