Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 70 g tomate maduro cortado em pedaços
- 20 g azeite
- 250 g peitos de frango cortados em pedaços
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 3 c. chá de folhas de orégãos frescos
- 600 g água
- 200 g massa tipo concha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1590.9 kJ / 380.2 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 225.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e tomate seco
45 Min
Tagliatelle com frango de ervilhas
40 Min
Frango guisado com cogumelos
30 Min
Massa guisada com carne
45 Min
Penne de atum com manjericão
35 Min
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Penne com atum
30 Min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1j
Esparguete com frango
40 Min
Penne com carne picada
45 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 Min
Fusilli com carne guisada
50 Min